22 september 2019 Dagje Rotterdam

Op zondag 22 september 2019 rijden wij met onze touringcar vanaf de opstappunten naar Rotterdam, waar wij om ongeveer 12.00 uur zullen arriveren.

Als eerste gaan wij naar de Markthal. In de hal bevindt zich de markt met zo’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants. Wie tussen de marktkramen door loopt en omhoog kijkt, ziet het kunstwerk 'Horn of plenty' (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Door dit grootste kunstwerk van Nederland wordt de Markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel genoemd. In de Markthal huist bovendien De Tijdtrap: een gratis toegankelijke archeologie-tentoonstelling met bodemvondsten van de middeleeuwse stad Rotterdam die zijn opgegraven tijdens de bouw.
De Markthal bezoekt u op eigen gelegenheid.

Daarna maken wij een bijzondere tramtour met gids in een prachtige nostalgische tram langs gebouwen, straten en kunstwerken met ludieke bijnamen zoals alleen Rotterdammers die kunnen verzinnen. Natuurlijk komen de bekende bijnamen zoals 'De Koopgoot' of 'De Kuip' voorbij, maar ook minder bekende bijnamen zoals 'De Gecrashte IJscocar', 'De Mattenklopper' of 'De Bruine Regenjas'.

Vervolgens gaan wij naar De Beren Boot, het varende buffet restaurant van de bekende Beren Restaurants. De boot maakt een rondvaart van twee en een half uur door de wereldhaven. Lekker uit eten, varen en onbeperkt genieten van het Berenbuffet. En tevens onderweg genieten van o.a. de prachtige Rotterdamse skyline, de SS Rotterdam en de Erasmusbrug.

Om 18.45 uur rijden wij vanaf Rotterdam terug naar de uitstappunten.

Deze reis heeft een vertrekgarantie!

Omschrijving
Data & Prijzen
Opstapplaatsen
Boeking